Ikea finns i Vasa!

Det har ju visionerats en hel del om huruvida platta-möbel-butiken så småningom skall öppna sina dörrar någonstans i Vasatrakten. Vad många inte insett är att Ikea redan finns i Vasa! Detta har antagligen undgått de flesta eftersom det hela är en aning decentraliserat. På allmänhetens begäran har jag nu framställt följande beskrivning över hur man får vedhögen som finns på bild i förrförra inlägget att likna på en bänk.  Bilden nedan ger en vägledning om var och hur man samlar ihop beståndsdelarna till sin Vasa-Ikea-sittbänk vid namn Schvanurin:

Man börjar vid Puukeskus där man inskaffar ”Puuta eikä juuri muuta” dvs limträskiva, hyvlad 45×45 och fingerpanel. Sedan går färden vidare till Kone ja Ruuvi, mest för att diskutera lite skäriliv med personalen, skall man dessutom ha skruvar och sånt är detta ett ypperligt inköpsställe. Därifrån vidare K-rauta som har det ena pianogångjärnet, därifrån till Vasa Färg för, ja just det -färg. Rundturen avslutas vid Starkki som har det andra pianogångjärnet. Att få samtliga beståndsdelar till sttbänken ”Schvanurin” på samma inköpsställe är fortfarande en våt järnaffärsdröm som inte verkar infrias de närmsta åren.

När allt material är samlat i samma garage kan man såga till detaljerna så att man får en transportvänlig hög med material. Som den ni kan se på bild i ett lite äldre inlägg.

När materialhögen sedan är transporterad till platsen för det heliga sammansättandet, dvs Schvanuch Laanggrynnona är det bara att börja med att skruva fast reglarna i väggen och golvet:

Efter en välbehövlig kaffepaus fortsätter man med resten av reglarna och locket till kortsidan som skall vara öppen undertill.

Efter en välbehövlig ölpaus (det är ju nästan trettio grader varmt!) fortsätter man med att montera gångjärn och lock för den långa sittdelen.

Efter en efterlängtad middag med grillad broiler och allt som därtill hörer kan man inleda fastspikande av fingerpanelen.

Sedan säger man till sin älskade var färg och pensel finns varefter man drar sig tillbaka, sätter sig bekvämt i trädgården och läser Mankells senaste.

Och se! Så enkelt var det att framställa en bänk! Lämnade det delar över? Jovisst, det skall nog räcka till för att tända i bastun med. Skruvar köper jag alltid mer än vad som behövs. Sådana behövs alltid…

Annonser

4 reaktioner på ”Ikea finns i Vasa!

  1. Verkligen litet konstigt att man aldrig kan hitta allt man behöver i samma järnaffär! Det är ju faktiskt alltid samma sak. Man kan ju se det från den här ljusa sidan: Vilken tur att vi har flera affärer!
    I övrigt var det ett finurligt sätt att åstadkomma arbetstidsförkortning, att ha hustrun att måla 🙂

    • Ibland är det ju bara trevligt att dalla omkring i olika järnaffärer. Men stundom har man inte riktigt tid och då blir det plötsligt frustrerande…

  2. Det var en tjusig bänk! Bilderna har studerats noga i det Nystrandska residenset i syfte att framställa nåt liknande. En stilla undran dock: ingick förtäringsdelarna i paketet eller köps dessa separat?
    Grattis till en bra möbel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s