Hemma igen

Efter några dagar på resande fot är det skönt att åter få sova i den egna sängen och återgå till normala semesterrutiner. Tre dagar vid Pite Havsbad har satt vissa spår i hudfärgen. Och så det där med sanden, den är överallt. Sanden bär antagligen släktdrag med julgranens barr som dyker upp ännu minst ett halvår senare.

Havsbadet bjuder på möjligheter till en del olika aktiviteter både inomhus och naturligtvis finns den långa sandstranden som är nästan väl långgrund.

Om badtemperaturen kan nämnas att jag vadade ut tills vattnet nådde en bit ovan knäna. Jag återvände när jag insåg att knälederna frusit ihop och jag måste vagga fram med raka ben. Vattnets låga temperatur underströks av att den isbrytare som låg vid kajen i närheten hade motorvärmarkabeln ikopplad.

Att åka med RG-line är ju alltid ett vågspel. Vi hade tur och båda resorna avlöpte utan mankemang. Man kan ju ha åsikter om de något asketiska förhållanden som råder ombord. Men å andra sidan är priset det samma som en tågresa till Helsingfors. Resan räcker dessutom lika länge och i jämförelse med VR´s (Vasa Räls) så är komforten ungefär den samma och driftsäkerheten skiljer inte så mycket heller. Och havsutsikt slår alltid utsikten över förbirusande skog och industribakgårdar.

Annonser

2 reaktioner på ”Hemma igen

  1. Man har ju hört mycket om RG-Line de senaste åren, och det mesta har varit kommentarer av mer eller mindre negativ karaktär, men 17 vilken vacker bild du har lyckats göra av eran RG-resa!
    Jag menar då både bildligt och ja… bilden.

    • Tackar! Bilden är inte så illa med tanke på att den är tagen med en bättre begagnad mobilkamera. Det verkar faktiskt som om man lyckats få ordning på RG1 så småningom, men det brukar ju alltid vara lite mankemang i början när man köper begagnat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s