Förlovningsromantik

I helgen var vi på förlovningskalas. Förlovningen hade skett redan tidigare och om jag känner paret rätt så företogs det hela antagligen under iakttagande av alla tänkbara romantiska procedurer. De lyckliga tu har gjort ett riktigt kap när det gäller att välja partner.

Detta fick mig att minnas en förlovning som företogs under helt andra omständigheter. Det skedde när jag jobbade som serviceman på regionens mentalsjukhus. Detta var på den tiden när den öppna vården bara var en glimt i våra politikers gnidna ögon.

En dag stegade ett par av patienterna in i verkstaden/pannrummet, en man och en något yngre kvinna. Mannen frågade om vi råkade ha några kopparrör och en bågfil.  Lite undrande visade vi honom var vi förvarade rören. Han tog sin tilltänkta i handen och måttade hennes finger mot raden av olika dimensioner av kopparrör. När han fann ett av en dimension som motsvarade hennes ringfinger sågade han en bit på några millimeter av röret. Därefter valde han en dimension passande hans eget finger och gjorde en likadan ring.

I det skedet insåg vi vad paret skulle ha kopparrör till.  Vi ville naturligtvis inte stå i vägen för kärleken, vi lät således mannen låna en rundfil och slipduk så han kunde göra kanterna på rörbitarna runda och fingervänliga. Efter en stunds filande och slipande var han nöjd.

De stegade ut i solskenet och förlovade sig framför dörren till pannrummet på Roparnäs sjukhus.

Undrar hur det gick för dem och var är de nu?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s