Flextankanaalin

Efter ett uppehåll på sådär tjugo år har jag åter stiftat bekantskap med tv-kanalen MTV, alltså inte den reklamfinansierade inhemska kanalen utan den internationella reklamfinansierade ungdomsinriktade kanalen. I och med dotterns tilltagande intresse för eh, fjortiskultur händer det sig att man slötittar i soffan tillsammans.

På min tid, som verkligt gamla människor brukar säga, visades musikvideos på MTV, inte mycket annat. Att vara hallåa på MTV var ett av de hetaste jobben som någon ung framfusing kunde få. Min salig mor brukade kalla kanalen för ”flextankanaalin” med hänvisning till de korta klippen och det blinkande ljus som förekom i videorna.

Nu är allt annorlunda. Nu visas serier av dokusåpakaraktär. En del handlar om rika ungdomar i Hollywood och deras kärleksliv. En annan serie handlar om ungdomar som blivit föräldrar i tonåren. Det kan ju vara lärorikt i sig. En fin detalj finns dock, uppe till höger i rutan finns en ”progress bar” som visar hur mycket av programmet som återstår. Det är ju skönt att veta när man slötittar på ett program som suger monumentalt, man kan ju avgöra om det finns ett slut på eländet inom kort eller om man helt enkelt kan låta hakan sjunka och anden stiga….

Men ibland sitter jag och saknar videorna med Queens odödliga låtar, till och med ”Nothing’s Gonna Change My Love For You” med Medejroosas Glen, ”Sleeping Satellite” med Tasmin Archer,  Depeche Mode, Madonna, Prince, Billy Idol, Soft Cell, Boj Jovi, VanHalen…

Annonser

6 reaktioner på ”Flextankanaalin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s