Aftonpyssel

Efter att ha uppvaktat en närstående som nu är femtio minus i stället för trettio plus tog jag itu med någonting mera handfast.

Toyotajeepen som har en förträfflig vinsch levererades till mig utan den nödvändiga vajern. Eftersom jag hade några tiotal meter 8mm stålvajer liggandes var det bara att trilla på den. Enligt instruktionsboken skall det vara ett par meter kätting som avslutning, det fanns också i gömmorna sedan tidigare. Kroken är ett juthbackafynd.

Nu återstår bara att fixa hydrauliken till snöbladet . Uthus-Björn har donerat en hydraulpump från en boggie-system till en lastbil. Jag har en elmotor som borde räcka till. En hydraulcylinder finns också. Nu borde jag få tag på en magnetventil, hydraulslangar och en oljetank. Måste passa på att stanna till vid lastbilsskroten i Munsala nästa gång jag åker den vägen.

Annonser

4 reaktioner på ”Aftonpyssel

  1. Lycka till med iordningställandet av schaktbladet!
    Ja, och lycka till med att hitta vettiga delar till bra pris i Munsala. Envisa rykten säger att ”demontörerna” där är frikostiga med att skriva ”bra” på delarna som demonterats 🙂
    Om du slarvar bort dig i skogen av lastbilsdelar, kan det ju vara en fördel att ha med dig Tåjåtan, så du kan släpa bort dig med winchen!
    Hejåhå!

    • Kanske det är säkrast att ta actionmobilen och gps’en med sig. Det är väl symptomatiskt för skrotare att det som var värdelöst när det släpades in genom porten blir bra när det fått ”valohoito” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s