Bryggsnack, bland annat.

Det är dags att börja erkänna faktum, det drar ihop sig till höst därute.  Önskescenariot i veckoslutet hade varit att vädret och omständigheterna tillåtit ett helt veckoslut på ön. Det hela krympte till ett söndagsbesök. Bland de saker som måste göras innan stugan överges för vintern var att ta upp flytbryggan och fixa plåt runt skorstenen. Innertaket har visat tecken på läckage runt skorstenen och det var dags att åtgärda det innan snö och kyla kommer. Att med raka plåtbitar åstadkomma en snygg krans runt skorstensfoten var inte det lättaste. Jag vet vilka som murat det hela i början av sjuttiotalet. Den del av muren som sticker upp ovanför den korrugerade takplåten har uppenbarligen murats under starkt avklingande nykterhet. Men plåtsaxen och viktängerna tuggade plåt och snart kunde jag lyfta blicken och njuta av utsikten från stugtaket. Måste bygga ett torn vid stuggaveln…

Under arbetet på taket avtog vinden och vände till en fördelaktig riktning för att bryggan skulle kunna tas upp. Det går rätt smidigt även om man är ensam. Först monterar man ett par enkla hjulupphängningar på bryggan, sedan vinschar man upp den med hjälp av en elvinsch avsedd för fyrhjulingar. Bara att fästa vinschen runt stora gårdsbjörken, sätta sig i gungan och trycka på knappen tills bryggan är på säkert avstånd från alla tidigare högvattenmärken.

Dagen kröntes med en vid lov med båten ut i ett spegelblankt världsnaturarv. Högvatten rådde så jag hittade inte några nya stenar med mitt femtiohästars Evinrudelod. En tur i solnedgång och spegelblankt hav är en obetalbar njutning som borde ingå bland de mänskliga rättigheterna.

 

Annonser

12 reaktioner på ”Bryggsnack, bland annat.

    • Det gäller att njuta så gott det går… Är faktiskt rätt nöjd med mobilens kamera, den tar överraskande bra bilder, än så länge, snart är väl linsen repig av livet i fickan.

  1. Gör som jag, skaffa ett åretomtorp…erkänner dock att jag inte har tillgång till något hav, dock en virvlande Lestijoki. Men jag har vatten i kran som di säljer som källvatten i butiken – FinnSpring..!

  2. glömde förresten, väldig tjusig bild där uppe! Jobbarna vid Jupiter brukar ju göra diverse grejs av tangentbordsbokstäver, har köpt diverse småsaker därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s