Om att sälja gamla grejer

Jag är en regelbunden gäst på sajter som findit.fi och nettivene.com. Stundom säljer man och stundom köper man. Inte sällan uppstår  bestående vänskap med köpare och säljare. När jag hade den gamla tvåhjulstraktorn* till salu slog det mig hur olika människor beter sig när de ringer och frågar om grejer man har till salu. Killen som köpte traktorn lät positiv och intresserad från första stund. Några andra lät mer reserverade. En äldre man ringde flera dagar efter att jag hade tagit bort annonsen. Han blev lite besviken över att jag redan sålt traktorn, men han hade mängder av tvåhjulstraktor-anekdoter på lager, det blev ett trevligt samtal även om han inte fick köpa traktorn, kanske var det aldrig hans avsikt heller, han såg kanske bara chansen att diskutera ett av sina favoritämnen med någon initierad.

Den som roade mig bäst även om han säkert inte avsåg det själv var mannen som ringde från dolt nummer. Han vinnlade sig verkligen om att låta ytterst ointresserad och negativ över hela idén om att köpa min traktor. Det är ju klart att man inte vill verka allt för ivrig om man tänker lägga ett skambud men det hela blev löjligt överspelat. Till slut var jag på vippen att fråga varför han ringer över huvud taget när han verkar så genuint ointresserad, han förekom mig med att konstatera att inte vill han nu köpa något gammalt skrot…

* Tvåhjulstraktor förresten, finskan har ett mycket bättre namn: Sarvitraktori, horntraktor skulle väl den korrekta översättningen vara. Låter inte alls lika kul och beskrivande på svenska av någon anledning.

Annonser

2 reaktioner på ”Om att sälja gamla grejer

  1. Grejor med styre kan ha smarta namn på det andra inhemska. En muttermaskin för lastbils och busshjul går på två hjul och har handtag som en skottkärra. En sån kallas Sarvi-Pekka på finska. Sarvi betyder ju som sagt var horn, men används också för styre (cykelstyre = fillarisarvet).
    Då man säljer grejor på annons ringer det alla möjliga slags människor… Som finnarna brukar säga: Nimim: Kokemusta on!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s