Målsättningar

Efter några framgångsrika plogsessioner där det mesta fungerat till stor tillfredsställelse har jag lagt till ett par punkter på måste-absolut-åtgärdas-listan. Ett litet oljeläckage på den hydrauliska växellådan gjorde att man inte kunde fylla på mer olja än att oljan nådde högre än lite över minimistrecket på oljestickan. Fyllde man på mera så bildades en pöl under maskinen.

Blidsnö fastnade ständigt i tjocka lager på den rostiga plogen, det skall jag försöka åtgärda genom att måla den med blank färg och kanske ett lager vax. Vaxet är kanske hifistely som det heter på finska, men det borde fungera.

Läckan på växellådan tätades i går och plogen blev nyss slipad, nu skall bara ett lager grundfärg på så går jag in och fredagsmyser i soffan!

Annonser

3 reaktioner på ”Målsättningar

  1. Oljeläckaget är standard men en gammal truck går nästan utan olja. Den är van så chocka den inte med för mycket ny vara.

    • Det som läckte såg ut som en liten frostplugg, det är det knappast, den är snarare någon form av täckbricka för någon axelända i växellådan. Tömde lådan på olja, slipade rent, tvättade med aceton (båtfolk 🙂 ) och kletade oljebeständig kemisk metall över det hela, ser ut att hålla men har inte brassat på för fullt i snöhögarna ännu.

      • De brukar läcka vi stefatätningarna vid axelutgången, åtminståne de äldre manuella lådorna. Men med tanke på den tunga användningen och den vanligtvis försiktiga skötseln så är det prima grejor. Sällan har en gammal truck stiftat bekantskap med en vaselinpress så styrningen är vanligtvis glapp. Men reservdelar finns alltid hos Sigge i Vexala. Han torde kunna dessa maskiner utantill och i sömnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s