Aftonens mektips

Ofta köper jag riktigt billiga penslar att använda när man kladdar med glasfiber och epoxy. Då är det inte så viktigt med kvaliteten, att ett och annat borst lossnar gör inte så mycket.
Men ibland vill man smeta ut färg på ett snyggt sätt och då är det bara att använda ordentliga penslar om man vill ha ett bra resultat. Härom dagen höll jag på med att reparationsmåla båten. Efter arbetet tvättade jag den dyra penseln och letade förgäves i lådan med avlagda syltburkar för att hitta en burk med lagom diameter och tillräcklig höjd för att man skall kunna sätta på locket med penseln i lösningsmedlet. Utan lock avdunstar lackbensin långsamt och aceton försvinner på några få dagar. Plötsligt insåg jag att vinylhandsken jag hade på handen passade att kränga över kanten på en gammal tvättmedelsburk. Problemet löst! Har man vid tillfället lite förhöjd attityd kan man låta penselskaftet hålla upp handskens långfinger…

Vinylhandskar av engångsmodell är en fantastisk uppfinning. De är billiga och helt ovärderliga när man kladdar med färg och polyester. De tål dessvärre inte aceton, då är det rejälare städhandskar som gäller.

Annonser

2 reaktioner på ”Aftonens mektips

  1. Visste du att borst- och penselbranscherna har eget kollektivavtal? Det får en att fundera hur många som är anställda i republiken med att tillverka penslar. Det mesta borde ju vara importerat från lågprisländer. Tycker man.

    • Det var ju intressant. Jag har känt till att Sokeva tillverkar borstar och penslar, de håller hög kvalitet och jag använder gärna deras grejer. En glutt på deras hemsida antyder att den största delen av produktionen numera är automationsbaserad industritillverkning, men att man som tidigare också låter blinda tillverka borstar och penslar i sina hem. Det är kanske de som utgör största delen av borst- och penselförbundets medlemmar? Efter lite googlande ser det också ut som att företaget C.E Lindgren i Borgå har en viss tillverkning av specialprodukter i samma bransch.
      Man lär sig så länge man bloggar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s