En behaglig déjà vu

Det brukar ju sägas att allt upprepar sig och går i cirklar. De som följt min blogg under åren vet att det i dessa tider bör dyka upp en rapport från sommarens första sommarstugebesök. Fröjda eder! Ty nu är er otåliga väntan över!
I går hängde jag båttrailern efter bilen och drog iväg till Bergö. I den hittills tämligen tomma hamnbassängen hade samma hoppfulla måspar byggt bo på samma båt som i fjol. Déjà vu nummer ett alltså.

Väl framme på vår lilla ö kunde man konstatera att höstens högvatten hade tangerat sina rekordnivåer. Tittar man noga på bilden ser man en sträng av fjolårsgräs som sköljts ända upp under trädgårdsgungan en bra bit upp på land. Båtarna nedanför bastun har säkert haft vatten en bit upp på de upp- och nedvända skroven. De har dessbättre inte rubbats nämnvärt och var helt oskadda. Som synes är grillen redan igång och den nya solfångaren står lutad mot husväggen.

En timme senare var flytbryggan sjösatt och båten tryggt förtöjd. Att rulla ner bryggan från sin vinterplats bredvid bastun är utan tvivel déjà vue nummer två. Det hela går på underbar rutin numera. Man knuffar den hjulförsedda bryggan nedför backen och ut i vattnet varvid man tar bort hjulen och förtöjer bryggan i järnringarna i stenarna.

Déja`vue nummer tre stod vårt svanpar för. Honan låg och sov med näbben under vingen medan jag smög mig närmare. Precis när jag var klar att ta bilden höjde hon huvudet och tittade misstänksamt på figuren som smög fram ur albuskagen. Hanen som simmade omkring i Trollsländsviken väste avmätt men vidtog inga andra hotfulla åtbörder. Kanske kände han igen mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s