Livsnjuteri

Avnjuter en kortare semester på två veckor. Är just nu hemma ett par dagar för att proviantera och bekämpa floran som sticker upp med kosmisk hastighet. I övrigt tillbringas tiden på sommarstugan. Dagarna där rullar på i makligt semestertempo. Man sitter i stranden och läser en bok eller tittar på fåglarnas bestyr och är behjälpligt social med familjen och husdjuren.

Mat grillas vällustigt på den egenhändigt tillverkade grillen som fungerar över förväntan. Om kvällarna förundras man över den skiftande aftonskyn och om eftermiddagsbrisen mojnat slår man ihjäl mygg och andra insekter som besvärar. Sidorna i boken jag läst ser ut som ett morbitt herbarium av de ihjälslagna insekterna. Som tur är är det inget större litterärt verk, en simpel deckare som i sig är underhållande men av typen som svenska utgivare verkligen pumpar ut numera.

I bland när svårartad arbetslust sätter in uppbjuder man först hjärtinnerligen sitt bästa tålamod för att vänta ut attacken. Om det inte lyckas tar man bågsågen och sågar ner någon torkad rönn eller eventuellt en al. Lite bastuved är ju aldrig fel.
Lite fiske har det också utövats, lyckligtvis har fångsten hittills begränsat sig till en abborre och en mört. Mörten sjönk livlös till botten medan abborren slutade sina dagar mellan käftarna på syrrans Newfoundlandshund. En stund senare returnerade bestens matsmältningsorgan fisken samma väg som den kom in. Så kan det gå.

Som illustration till denna ode till min semester giver jag ett egenhändigt taget fotografiskt dokument över en strandskata som hastar iväg till en lämplig sten där hon sedan utbrister i högljudd sång.

Annonser

5 reaktioner på ”Livsnjuteri

  1. lite off topic, du blogga nångång om en Bernard motor, nu skulle jag behöva tändstifet till en Bernard W110, enkigt manualen ska de va Eyquem 121S, svårt att hitta nån konverteringstabell på nätet…kanske du har några vägar att gå

  2. Hittade en bild på min gamla motor där ser det ut att sitta ett Champion L 90. Lite googlande ger vid handen att det borde vara rätt stift. Vet inte om det stiftet tillverkas längre. Följande radda hittades på ett franskt forum: Champion L90 = NGK B5 HS = BOSCH W 45T1 = LODGE CN = MARELLI CW3N = MARCHAL 37S.
    Om du vill googla vidare så heter tändstift ”bougie” på franska, med den söktermen öppnas en ny värld för fantaster av franska motorer 🙂
    Om du vill vara riktigt säker så kontaktar du Maranders, de har för övrigt en gammal oanvänd Bernard W110 ståendes i skyltfönstret, När jag frågade för några år sedan sade de sig kunna fixa fram en hel del reservdelar till Bernard-motorerna. Där kan de det där med småmotorer och kan säkert hjälpa med lite exotiska tändstift.
    http://www.marander.fi/sve/default.asp

    • jo det där Champion L90 hitta jag åxå, verkar vara till typerna 112, 112 bis och 112 ter, men det kan ju vara samma motor. Maranders håxade jag inte på, va nog i hans område i går, får bli ett nytt stadsbesök nån dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s