Galet ekipage

Min vana trogen så ser projektbåten Faderullan sjön först mot slutet av sommaren. Nu är allt klart för att lyfta i motorn. Motorn och kopplingen väger tillsammans över 250 kg så man får lov att ta till maskinell hjälp. Kompisen Fredde har en lastbil med rejäl kran. Jag ringde honom och frågade om han råkar ha tid att komma och göra lyftet mot slutet av veckan.
– Jåå, passar det i morgon på förmiddagen?
Det var ju inte precis i slutet av veckan men man får väl anpassa sig till en hårt arbetande företagares schema. Det blev med andra ord bråttom att få ut båten ur båtskjulet. Och när man har bråttom får man ta vad som står till buds. Det vill säga en för liten båtkärra och en löjligt liten traktor. Det gick ändå överraskande lätt att få upp båten på kärran, bara att veva på vinschen så backade kärra och traktor med av bara farten.
Innan motorn lyfts i får Fredde lyfta båten av kärran så jag kan sätta den på sina stadiga förvaringsbockar. Fredde har dessutom en vågkrok till sin kran så då får jag äntligen reda på hur mycket båten väger.

Inget man drar iväg till stranden med längs allmänna vägar. Traktorn har dessutom inga bromsar så en eventuell sjösättning kunde bli väl så intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s