Vad månde bli av kioskerna?

En artikel i tidningen http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288499193107.html?pos=ok-nln  pekar på ett oväntat fenomen. Efter att tobakslagen förbjöd försäljningsställena att ha tobaksprodukter synliga så har tobaksförsäljningen i kioskerna ökat! Som ickerökare på gränsen till antirökare är jag den förste att beklaga om tobaksförsäljningen och användningen har ökat. Men om vi bortser från det hälsopolitiska och i stället begrundar vad detta kan leda till när det gäller kioskerna blir det intressant.

Om man säljer mer när produkterna inte är synliga för kunderna så måste det ju leda till att man snart återgår till en lucka i ytterväggen utan insyn i sortimentet. Den utvecklingen verkar ju fullkomligt naturlig om kioskerna vill sälja mer av sina övriga produkter också.

Som ett litet post skriptum till detta kan man ju titta tillbaka till åttiotalet när kioskerna tog bort luckan i väggen och bytte den till en dörr så kunderna fick komma in i värmen. Samtidigt ersatte bankerna en av sina dörrar med ett par springor i väggen så kunderna fick stå ute i kylan och få sina kontanter…

 

Annonser

2 reaktioner på ”Vad månde bli av kioskerna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s