Njutningseftermiddag

Eftermiddagens ljuvliga väder kunde inte ignoreras, att inte ta en tur med båten hade varit grovt missbruk av vackert väder. Den normala turen ”runt kvarteret” avnjöts i maklig takt. Ett varv runt kvarteret är en lagom liten länk; söderut från Västervik hamnen förbi det allom kända Strömsö vidare runt Nagelskärs udde och in i Revels sund, in på Långgrunds fladan och därifrån in genom Djävulsrännan, eller Långgrunds hålet som det heter på kartan. Sedan åter in mot Västervik från norr. Trots den sena säsongen fick jag stanna till två gånger och hälsa på bekanta jag mötte på vägen.

Båten har under de elva timmar den körts hittills denna något korta säsong fungerat utmärkt. Under dessa elva körtimmar har motorn förbrukat 55 liter bensin, dvs ungefär 5 liter per timme. Väl spenderad bensin enligt min åsikt. När båten tas upp senare i höst tänkte jag skrapa och slipa bort den något slarvigt målade vita färgen. Den bildar bubblor på sina ställen och blottar då en ljusblå gelcoat. Man får väl ta sig en funderare under vintern om det är den kulören man vill behålla. En av de ljusblåa fläckarna syns akterut strax nedanom där sidorutans ram slutar.

Övriga observationer i hamnen ger en påminnelse om vad varje båtägare borde ha i åtanke nu när hösten kommer med sina friska vindar och starkt varierande vattenstånd. Kolla era förtöjningar och länspumpar! Ägaren till båten vars främre förtöjning syns  på bilden har lite bärgningsarbete framför sig om han inte gör något.
Båten nedan har legat i denna obekväma ställning ett par veckor redan. Någon kanske tycker att det vore en medmänsklig handling att rädda båten.  Men det är en diskutabel ide, vänder man båten på rätt kommer femhästars Yamahan upp ur vattnet och måste då omedelbart tas omhand. Att bara lämna en nybadad motor att torka leder ofelbart till rostskador och då är motorn oåterkalleligt förlorad. Det är faktiskt bättre att låta den ligga under vatten tills den tas omhand.

Annonser

2 reaktioner på ”Njutningseftermiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s