Cykeltur i stormens spår

För ett par dagar sedan härjades våra trakter av en rejäl storm med tillhörande högvatten. Det var en lättnad att vara ledig och ha tid att hålla koll på båtar och bryggor. Faderullan i Västervikshamnen låg i lä och jag hann i god tid justera förtöjningarna för högvatten. Samma sak med Glastron Plastron ute på Bergö. Flytbryggan ute på ön hade lossnat från yttre förtöjningen, men i övrigt var den helt oskadd. Jag drog upp den för säsongen i går. Den nybyggda fasta bryggan får räcka för mina besök under resten av hösten.

I dag tog jag en cykeltur längs stadens stränder och i Vikingahamen låg en båt långt upp på land. Det var inte förtöjningarna som gett efter utan ringen i bryggan, ringen satt fortfarande kvar i repet där båten låg. Ägaren har ett marigt jobb framför sig när båten skall bärgas, den ligger på fel sida av ett djupt dike en bit från farbar väg.

I bostadsområdena såg man här och var fallna träd och motorsågarna ven ystert när gårdsägarna förvandlade sina fallna gårdsträd till brasved. Dessa gårdsägare kanske känner en viss orättvisa i att de välvuxna björkarna som växer på rivningsfärdiga Valkolinnas tak har klarat stormen utan problem. Måste vara bra rotfäste på det gamla hustaket…

Något som inte berörs av stormen är det diskreta konstverket på en liten tegelvägg på Brändö. Riktigt trevlig graffiti om man frågar mig.

Annonser

8 reaktioner på ”Cykeltur i stormens spår

  1. Det har ju byggts ett nytt våningshus till höger bredvid Valkolinna, staketet som syns nere i bilden hör till det. Om du inte varit där det senaste året har det ändrats en hel del. Bilden är tagen från andra sidan av Långviksgatan med ryggen mot järnvägen och huset där Alko fanns på åttiotalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s