Japanologi

För ett tag sedan möblerades dotterns rum om en aning. Då uppstod behov av ett nattygsbord. I vårt gamla uthus stod en brun skamfilad möbel som kunde passa för ändamålet. Skåpet var målat med ett tjockt lager brun färg som skrapades bort. Det visade sig att skåpet från början varit betsat och lackat. Ytorna var i för dåligt skick för att lackas på nytt så i samspråk med dottern föll valet slutligen på svart med någon form av dekor.

Dottern är väldigt intresserad av japanologi, hon läser manga, hon sjunger sånger på japanska utantill och ägnar sig dessutom åt cosplay med sina kompisar. Då klär de ut sig till olika manga-karaktärer och fotograferar och spelar in videosnuttar vilka förbereds noga med manuskript och rekvisita. Ibland behövs undertecknad till filmandet och fotograferande när alla rollinnehavare  skall vara i bild samtidigt. En medelålders har svårt att hänga med i svängarna emellanåt men eftersom jag tycker det hela är kreativt och uppbyggligt så hjälper man till så gott det går.

Med anledning av dotterns japanvurm valde jag att dekorera skåpet med guldkant och ett japanskt skrivtecken på dörren. Vad tecknet betyder tänkte jag behålla som en hemlighet för att se om hon listar ut det. Skulle inte förvåna mig…

Annonser

5 reaktioner på ”Japanologi

    • Hon känner sin far allt för väl, det tog inte länge alls. Hennes första gissning uttrycktes som: ”Hmmm, he betyder väl skåp elä nåt sånt”
      Tecknet som ser ut som ett P betyder dörr, de två ryggvända E ändrar betydelsen till huvuddörr, ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s