Allt för Grekland!

Greklands prekära ekonomiska situation är allt som oftast på tapeten. Härom dagen när det blev klart att EU skulle få Nobelpriset var det någon som hade ägnat sig åt räntematematik. Prissumman som EU erhåller från Nobelstiftelsen lär räcka till att betala Greklands ränteutgifter för 32 minuter.

I en diskussion på ett pappadagis för några dagar sedan konstaterade vi att det är sällan man köper några grekiska produkter. Någon anade att olivoljeburken hemma i köket kunde vara grekisk. I övrigt var det torftigt med vetskapen över grekiska produkter och varumärken. Om man bara kunde så skulle man ju gärna hjälpa folket som bor i demokratins vagga, men de verkar inte vara ett exporterande folk. Kanske är det just det som är pudelkärnan i landets predikament.

Men i dag hittade jag lösningen i fruktdisken i ett närbeläget varuhus!

Vindruvor!

Vi måste alla köpa grekiska vindruvor, då ordnar sig allting.

Annonser

7 reaktioner på ”Allt för Grekland!

 1. Kan så vara att Greklands export för en undanskymd tillvaro, åtminstone i våra butiker. Låt oss köpa åtminstone en grekisk produkt kommande vecka! Få se vad jag hittar.

  • Min idag inhandlade grekiska produkt är Delphis paprika fylld med ost i olja. Men det var inte helt lätt att hitta något från Grekland. Mest var det produkter av oliver. Förhoppningsvis bidrog jag med någon slant för att få den grekiska ekonomin på fötter.

   • Det är nog så att det är inte lätt att hitta grekiska produkter. Verkar mest vara olivrelaterat eller andra jordbruksprodukter. För att man skall kunna stödja landet med sin konsumtion borde det finnas mer produkter som vi använder i större volymer. Finns det grekiskt öl?

 2. Jag var ju över och kollade läget nyligen. Allmänna intrycket av det grekiska samhället imponerade verkligen inte. Jag konstaterade att om EU politikerna hade bemödat sig och tagit en vända till Grekland så hade landet aldrig fått medlemsskap. Det kunde man nämligen se med blotta ögat. Åtminstone jag. 🙂

  Kocken på hotellet använde enbart olivolja som fett vid stekning. Han såg inget annat alternativ eftersom de har mera olivolja än dricksvatten, som han uttryckte det.

 3. Men du har ju i alla fall gjort din beskärda del för att stödja deras ekonomi. Lustigt sammanträffande för övrigt; blogginlägget jag nu står i beråd att skriva kommer att handla just om olivolja.
  Turism och olivoljeproduktion är kanske inte de bästa stöttepelarna i en nations ekonomi.

 4. Ping: Grekland, var är dina godsaker? | PJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s