Byfånig slipmaskin

Att hålla grannarnas lätt förhöjda nivå av förbryllelse konstant ställer ens uppfinningsrikedom på prov.

Denna fagra morgon kan någon exempelvis ha bevittnat hur den där UuPee bär fram en gammal brandsläckare till grushögen och fyller den med grus. Sedan bär han den vidare till betongblandaren i vilken han spänner fast släckaren, kör igång blandaren och går in på en kaffepaus.

Som vanligt när det gäller undertecknad så finns det en fullkomligt logisk förklaring till det något udda beteendet. Släckaren är nämligen den blivande bensintanken till gårdstraktorn. Den är en ödmjuk gåva från det lokala släckarserviceföretaget. De skänker tydligen gärna överåriga släckare till välgörande ändamål för att slippa dem, villkoret var att den inte används som släckare eller att den i sin nya uppgift kan förväxlas med en dylik.

Släckaren har i sin tidigare tillvaro varit fylld med ammoniumfosfat. Ammoniumfosfat är korrosivt, så när släckaren tömts på sitt innehåll så har det bildats ytrost på insidan. Att få in slippapper och en hand genom det lilla hålet är omöjligt. Det är där gruset och betongblandaren kommer in i bilden. Gruset får rasa omkring i släckaren tills ytrosten har slipats bort.  Under tiden tar undertecknad en kaffepaus, det är sällan rostslipning är så behagligt.

Annonser

4 reaktioner på ”Byfånig slipmaskin

  1. Jag kan tänka mig grannens min när han skakar på huvudet och yttrar sig: Vad får vi se senare. 😛 Uppfinningsrikedom gör att man inte kanske alltid behöver investera i nya saker, vissa går att återanvända. Hoppas kaffet var gott. 😉

  2. När dina grannar ser dig göra något märkligt så kommer de att häcka på din blogg tills svaret på ditt beteende dyker upp. Så tror jag det funkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s