Saltkar i motljus

Att sitta inne i det vackra vintervädret hade varit en skymf mot solsken och vita vidder så jag begav mig ut till Björkö. Kameran var med naturligtvis. Min första anhalt är den gamla folkbåten som står och vackert förfaller i fiskehamnen. Jag har fotograferat den förr och jag har lovat mig själv att försöka dokumentera dess återgång till naturen så länge det låter sig göras.

vrak

Jag har lite problem med höga platser, om det är möjligt så måste jag bara ta mig upp så högt det går. När jag åkte över Replotbron mindes jag hur fin utsikten var uppe på pylonerna när jag en gång i tiden monterade lanternorna där uppe. Det vore frestande att förse sig med en säkerhetssele och kliva upp längs stegarna. Antagligen är det olagligt så jag låter väl bli. Jag får nöja mig med utsikten över De Geer-moränerna och det istäckta havet från Saltkaret i stället. Tornet Saltkaret byggdes för några år sedan och jag besöker det gärna. Höjden på cirka tjugo meter är lite i blygsammaste laget men det fick duga för i dag. En kall vind kylde kinder och öronsnibbar så jag tog bara några bilder och gick ned igen. Om vädret tillåter är det en utmärkt plats att inta lite matsäck. Mer info om tornet och Svedjehamn finns på följande länk:

http://www.kvarken.fi/upptack-kvarken/besoksplatser/utsiktstorn/

degeer

Saltkarets långa skugga gav mig idén att försöka ta bilder på tornet i motljus. Rätt lyckat faktiskt, tornets glesa brädning låter solen titta fram i gliporna på ett intressant sätt.

saltkar

När jag nu ändå håller på kan jag ju slänga in bilden på en vassrugg i motljus också…vassrugg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s