Déjà vu i tidningshyllan

Jag är något av en båttidnings-knarkare och håller koll på vad som dyker upp i tidningshyllan på affären. Om man har lite koll på tidningarna  Båtnytt och Vi Båtägare så känns pärmbilden på senaste Båtnytt igen:

batnytt_targa

Just det, en Targa som med obändig pondus och maximalt pladask kastar sig genom aktersvallet från fotobåten i en vägg av vattenkaskader. Skulle tro att vardera tidningen har en den här pärmbilden minst en gång om året. Måste vara beroendeframkallande bland båtjournalister att regelbundet testa någon av targamodellerna. Och jag läser gärna artiklarna. Som Österbottning och tidigare arbetstagare på Botnia-varvet i Malax är det alltid en fröjd att läsa, berömmet tar liksom aldrig slut.

Annonser

2 reaktioner på ”Déjà vu i tidningshyllan

  1. Det är bara att lyfta på hatten för Johan och Britt-Marie. Det är inte många år sedan de köpte Ådö 23 formen som de tillverkade sina Botnia 23 båtar ur. I dag förvaltar de ett world wide brand. Få finländare förunnat.

    • Så är det. Targan har utvecklats varsamt och i rätt riktning. Det är få förunnat att vara föregångare i flera decennier.
      Ännu 1988-1989 då jag jobbade på varvet hann jag göra en handfull Botnia 23’or. Jag vet inte när de slutade med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s