Sjösättning!

Ett sånt strålande sommarväder som rådde på lördagen kunde inte försittas. Tack vare en grundlig höstservice på båten så räckte det med att ta av presenningen, tvätta bort dammet och lyfta i batteri och bensintank för att vara på banan. Den gamla Evinruden från 1983 startade troget på första försöket. Vattenståndet var så lågt att vi  nuddade en hittills oupptäckt sten precis när vi vände från farleden in mot hamnen. Till min ohöljda  förnöjsamhet så har bryggan jag byggde i höstas klarat isens krafter och stod precis där jag lämnade den. Den tillfälliga torkan får det hela att se en aning lustigt ut, men när vattenståndet tillåter så skarvas bryggan till med flytbryggan. Då är vi inte lika besvärade av lågvatten längre.

torka

Luftsolfångaren har fått en hel del gångtimmar sedan mitt senaste besök i mars, i 200 timmar hade den blåst in varmluft under loppet av tre månader. Det märktes också på miljön inne i stugan. Så torrt och välventilerat har det aldrig  känts första gången man kommer på våren. Tidigare har det alltid känts lite fuktigt och instängt. En promenad runt ön gav vid handen att svanparet på lillgrynnan har lagt sina ägg och ruvningen pågick för fullt. Lite misstänksamma blickar fick man men honan låg ändå kvar på boet medan jag tog en bild på behörigt avstånd.

svanEftersom det pågick någon större ishockeyturnering passade vi på att titta på matchen i radio. Vi satte oss på den nybyggda bryggan, rullade upp byxbenen och avnjöt matchen, en stund i alla fall. Det var inte Finlands dag.  Solbad och fågelsång fick kompensera för det klena resultatet i matchen.

hockey

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s