Konsumentrapport från båtsjkulet

Eftersom jag för närvarande tillbringar en hel del tid i båtskjulet så har jag passat på att göra lite testarbete på myggutdrivningsområdet. Att måla båt i sällskap med en hord mygg kan inte sluta väl. Att vifta efter och slå ihjäl mygg med en färgbalja i ena handen och en målarrulle i den andra slutar ofelbart med att färg hamnar på alldeles fel ställe. Jag har därför vidtagit åtgärder för att freda skjulet. Här kommer lite testresultat från den senaste månaden.

Ombyggd PET-flaska.                                                        myggflaska

På Facebook har det cirkulerat en bild på en PET-flaska omgjord till myggfångare. Man skall skära bort överdelen och vända den nedåt som en tratt i flaskan. I flaskan skall man sedan hälla en blandning bestående av vatten, farinsocker och jäst. Jäsningsprocessen som uppstår skall locka till sig myggen som sedan inte hittar tillbaka ut ur flaskan. Omfattande tester har utförts i vårt testlabb. Resultatet har varit klent. Eller rättare sagt totalt lika med noll. Inte en mygga har ens visat det minsta lilla intresse för konstruktionen. Folk och fä är mycket intressantare.

Myggspiral ”Citronella” och ”Off”                                                           myggspiraler

Myggspiralen med citrondoft har en fördel, om man gillar citrondoft. Den stinker nämligen syntetisk citron så det står härliga till. Att använda den till myggutdrivning kräver resurser. Sätter jag in fem – sex stycken i båtskjulet har den en viss effekt, men det är inte fråga om någon utdrivningsrökelse. Om man inte är så förtjust i citronstinkande rök att man kan uthärda en rökighet som liknar dimma av ärtsoppans täthet vill säga. Off kräver betydligt färre rykande spiraler. En i vardera änden av skjulet räcker gott om det inte är en blåsig dag.

Mysko lampa.                                                                                mygglampaTanken är att denna lampas violetta sken skall locka till sig myggorna som sedan sugs in i en behållare med hjälp av en fläkt. Därinne skall de sedan möta sin skapare genom att självdö av uttorkning och uttråkning. Efter att ha hängt i taket i garaget en vecka har denna lampa infångat sammanlagt två (2) arma myggor. Samtidigt har undertecknad slagit ihjäl ett dussin varje kväll jag tillbringat i garaget. Undertecknad är alltså betydligt mycket mer intressant för myggen än det mystiska skenet från lampan i taket.

Slutsats.

Panta era PET-flaskor och köp Off myggspiraler för pengarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s