Fordonsortopedi

Årets blida önskan från besiktningsmannen; en styrstagsända och kulleden på vänster sida. På senare år har det där med kulleder snarast fått en ortopedisk klang. Så undertecknad drog på sig ortopedstassen och utövade lite pneumatiskt våld på de gamla lederna och fick bort dem med överraskande få mödor. Ett stort tack till den fordonsortoped som bytte kulled senast. Denne använde nämligen kopparpasta på gängorna. Ni som minns Bosse bildoktorns ständiga mässande om kopparpasta kan nu ägna en minut av hedersomtanke till den mannen.

leder

Annonser

4 reaktioner på ”Fordonsortopedi

    • Precis, så är det! Att få till hjulvinklarna med hemmametoder är antagligen inte lätt. Men hjulvinkelmannen som kollade upp det hela härom dagen konstaterade att jag hade ögonmåttet i skick eftersom han inte behövde göra särskilt mycket för att få allt på rätt.

  1. Det är bra när det finns fordonsägare som har de rätta kirurgiska ingreppstalangerna när något skall åtgärdas på fordonet. Jag har inte de talangerna i mina nävar, utan tvingas uppsöka de penningssväljande montörerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s