Säsongöppning

Vi österbottningar har av någon anledning för vana att fira villaavslutning (stugsista) sista veckoslutet i Augusti. Att avsluta stugsäsongen när skärgården äntligen tystnar från båttrafik, skräniga måsar och tärnor är egentligen befängt. Nu kan man njuta av de där mörka, stilla kvällarna som är så tysta att man tror sig ha tappat hörseln när man står och tittar på stjärnhimlen.

yttrbodanMen eftersom det nu skall firas så gjorde vi det, med god mat, bastubad och otvungen samvaro. Själv var jag som vanligt framgångsrik i kortspelet krövälåtton (klöveråtta). Precis i samma ögonblick som grillen tändes så kom en stilla regnskur. Som tur är så är den hembyggda grillen försedd med parasollställ.

grillSöndagen bjöd på stiltje och regn. Efter tålmodig väntan underlättad av god litteratur och mat åkte vi hem när regnet tog en liten paus. Från Bergöfärjan kunde vi se en regnbåge som min mobilkamera inte kunde göra rättvisa. Flera av färjans passagerare stod och fotograferade. Under största delen av bilresan hem åkte vi under en ovanligt kraftig regnbåges valv.regnbogan

Annonser

4 reaktioner på ”Säsongöppning

  1. Det var ungefär samma tanke jag hade när jag satt i trädgårdsgungan och plockade havtornsbär av kvistarna, och hörde tystnaden och lugnet lägga sig över nejden, på samma gång som skymningen smög sig på. Hade det inte blivit mörkt, hade jag suttit där betydligt senare på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s