Torrlagt

Det börjar bli en tradition med snöpliga säsongslut med båten Faderullan. I fjol gav en packning upp i backslaget vilket ledde till att den pumpade ut två liter olja i båten, något som länspumpen plikttroget tog hand om och lade ett färggrant spår i vattnet.

I år slutade båten plötsligt driva när jag var på väg in mot Strömsö. Jag ryckte ur säkringen till länspumpen för att undvika oljekatastrof. Den här gången hölls oljan i backslaget. Nåväl, det är ju trevligt när det inte är samma fel varje gång. Felsökning visar att det hydrauliska backslaget inte pumpar olja. Förhoppningsvis är det bara drivplattan som falerat. Obduktion inleds så fort motor med backslag lyfts ut ur båten -igen, En rutin som torde gå på en timme eller så, vana och erfarenhet finns. Att brodern får bogsera båten till upptagningsrampen börjar också kännas som rutin.bogserbat

Brorsan är för övrigt välförsedd när det gäller bogserutrustning. Är det inte båten med den stadigt tuffande Wikströmaren så är det den nästintill färganpassade Toyotajeepen. Till min besvikelse använde han inte den gula blinklampan på taket.

bogserbil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s