Pyssel och fynd

Efter ett par dagar med den nygamla bilen har det framkommit ett par saker som bör åtgärdas. Det hör liksom till med begagnade bilar. En köldknäpp klargjorde med avskyvärd tydlighet att bilens termostat hade passerat sitt bäst före datum. En ny inhandlades för hela 19 € och monterades i afton. En provtur i sällskap av kompisen Stig visade att åtgärden hjälpte. Någon form av kylarskydd får nog monteras trots allt. De här snåldieslarna är inget vidare på att producera spillvärme, som tur är finns dieselvärmaren att ta till hjälp när kölden knäpper i knutarna.

Efter provturen var det dags för den traditionella djupdykningen under sätena. Mest för att kolla om tidigare ägare har slarvat lite växelpengar bakom sätet. Inga monetära fynd gjordes, men prislappen från förra gången bilen var i omlopp låg där mellan sätena. Prisutvecklingen under de senaste sju åren visar på en nedåtgående kurva. Från 19990 € till 5750 € på sådär sju år ger ett fall på 2340 €/år.

prislappar

I yngre dagar var det där med bilhifi viktigt. Det mesta av det där har gått ur mig numera, någon förstärkare med bashögtalare kommer knappast att hitta vägen in i min bil igen. Men likväl tyckte jag nog att det lät lite väl tunt ur högtalarna i dörren. En liten inspektion bakom högtalargallret gav förklaringen. Tretums högtalare av märket Finntec i sextumshål, håhåjaja… Så mycket skall jag nog ändå hifistera att jag sätter in någonting lämpligare.

hogtalare

Annonser

2 reaktioner på ”Pyssel och fynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s