Februariväder

Senaste dagarna har bjudit på 5-6 plusgrader och storm. Hunden har fått vänja sig vid att morgonpromenaden till postlådan har utökats med en sväng bakom garaget för att kolla om båtens pressenning har hållits på plats. Hittills har det fungerat bra, de elastiska linorna av cykellasthållare verkar vara en bra lösning. De fjädrar tillräckligt för att inte pressenningen skall rivas sönder.

Att bo under ett plåttak gör att man vet vilket väder som råder. Om det regnar så brusar det och om vinden når stormstyrka så bullrar det ordentligt. Inte utan att sömnen blivit en aning lidande de senaste dagarna. Man ligger nämligen vaken och dagdrömmer om något tyst takmaterial. Nästa gång blir det tegelplattor eller takfilt.

Alla är inte lika lyckosamma när det gäller stormskador. Vid studentbostäderna vid Brändövägen har cykelstället lagt benen i vädret.

pedställ

Annonser

2 reaktioner på ”Februariväder

  1. Även en annan bor under plåttak och känner av dess avigsidor också. Lite förargligt att man måste använda gummistövlar för att komma till postlådan denna årstid. Har annars varit van med ordentliga vinterskor denna tid tidigare år. Vi får väl hoppas att det blir bättre fram emot våren. Åtminstone lite torrare. 😀

    • Lite konstigt är det nog när snön har töat bort och det är fem grader varmt i februari. Antagligen har vi inte sett allt av vad denna vinter har att bjuda så snöredskapen är i högsta beredskap,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s