För dyrt?

Tidningen Ny Teknik berättar att Microsoft-ägda Nokia skall lansera en billigare mobiltelefonserie som använder Androids operativsystem:

”Nokias förvirring. Forna mobiljätten väljer Android för ett par av sina nya lågprismobiler. Men mobilen använder Microsofts, och inte Googles molntjänster.”

Kan det vara så att Microsofts operativsystem är för dyrt för Microsoft-ägda Nokia att köpa av sig själva liksom. På traditionellt Nokia och Microsoftmaner går det inte att använda appar sålda via den vanliga app-butiken, bara via Nokia/Microsofts egna handelsbod. Det brukar betyda att man tar den gamla hederliga approachen att det skall vara lite krångligt och dyrt.

Annonser

2 reaktioner på ”För dyrt?

  1. Microsofts operativsystem är inte för dyrt-det handlar ju om överenskommelse, men det är så att de inte lyckats plocka ihop billiga kompenter nog för att det skulle snurra tillfredställande med Microsoft. Men det är tragiskt att Nokia är hela tiden ett halvt decennium efter-nu då de fått ner priset på smarttelefoner till hundringen, ja då har andras budgetmodeller sjunkit till 20-30€…
    På jobbet har jag en liten samling gamla grejer, bla en PalmPilot med inbyggd telefon som jag kunde ta till om man tröttnar på alla prylar som är så on the edge så de nätt och jämnt fungerar….

    • Så ligger det säkert till.
      På tal om gamla trotjänare så har jag en gammal telefon av märket HP från sådär år 2005. Den får ibland får träda i tjänst när det är kris i telefonbeståndet. Tror inte jag någonsin har haft en bättre telefon än den när det gäller funktionssäkerhet och pålitlighet. Det är bara batteritiden som blivit sämre med åren. Det motsägelsefulla är att det är en Windows-telefon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s