Om det här med kvinnodagen

Det här inlägget är egentligen så fel, för det kommer ju från en man.

Den internationella kvinnodagen firas ju i dag. På sociala medier och bloggar läser man om hur kvinnor, mer eller mindre på allvar beklagar sig över att deras män går an precis som vanligt och gör det som de nu brukar på en vanlig lördag. Somliga tittar på sport i tv andra smyger ut i garaget för att fippla med någon gammal bil, en motorcykel eller båt eller bara slår dank i största allmänhet. Och nu är ju detta så fel på kvinnodagen! Kvinnorna i huset hade ju förväntat sig  frukost på sängen, bli bjuden på fin middag och till kvällen vill man halvligga i divanen i sällskap med en bok, ett glas vitt och en chokladask. Och visst, de flesta kvinnor är väl värda allt detta! Men morsdag är ju redan uppfunnen, likaså alla hjärtans dag, som för övrigt firades alldeles nyligen.

Men allt detta fick mig att fundera vad kvinnodagen egentligen är och vad den borde vara. Kvinnodagen initierades från början av en socialistisk organisation, ”Andra internationalen”. Sedan befäste FN dagen som en mer opolitiskt dag för jämställdhet. http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_kvinnodagen

Och kanske är det så som den här dagen egentligen skall firas:
Vi borde ägna en tanke åt de kvinnor som inte får någon utbildning. De som inte äger rätten att själva välja levnadspartner. De som inte kan skilja sig på grund av att de därefter är fullständigt hjälplösa. De som behandlas som handelsvara. De som könsstympas. De som inte har någon talan. De som ….  -Ja fyll i själv, det finns ingen ände.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s