En sanitetssak

Sommarstugans dass har sett sina bästa dagar. Kom att tänka på det när jag tittade igenom lite bilder i telefonen och nedanstående alster dök upp. Denna ömkliga byggnad försöker en av de stora byggmaterialkedjorna sälja.

K-dassigt

Denna sorgliga syn fick mig att känna medömkan för den som byggt det hela. Att en byggnad inte mäktar stå rak på ett stabilt och jämnt underlag bestående av asfalt och lecablock ger inget vidare intryck. Racklar man upp något dylikt på ön som är gjord av rötter, betonghård lera och sten riskerar man att det hela faller samman och kan därigenom orsaka en synnerligen prekär situation.

Vårt nuvarande dass har en del arkitektoniska tillkortakommanden, det är litet, lågt och utsikten begränsar sig till ett albuskage med begränsad havsvy. Ett nytt dass skall alltså ha en bedårande vy ut mot horisonten. Det skall vara så rymligt att man obehindrat kan ordna klädseln även en kall höstdag och ett handfat skall rymmas i något av hörnen. Takhöjden skall vara tillräcklig så att man efter uträttat värv kan stiga upp raklång och med värdighet utan att slå skallen i takbjälkarna som i vårt nuvarande dvärgdass. Arkitekturen skall återspegla den maritima miljön. Jag tänker mig något som liknar en styrhytt på en trålare eller någon form av fyr.

Var är skissblocket?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s