Med båt, bil och buss

Sista dagarna innan semesterns första del är slut har präglats av en massa resande. Torsdagen fylldes av en vända till en marina söder om Örnsköldsvik för att föra ner kompisen med fru och besättning till en båt som de köpt. Avfärd med Wasalines från Vasa nio på morgonen och retur från Umeå på kvällen. Sommarens vist i Sverige blev alltså rekordkort.

På fredag  blev det bussavfärd till Kuopio där dottern och ett tiotal andra tjejer skulle delta i Animecon. Evenemanget går ut på att deltagarna har klätt ut sig till vald figur ur någon animeserie. Staden var därmed i två dagar fylld av ungdomar iförda allehanda maskeradkostymer. Man kunde se allt från utstyrslar bestående av lite accessoarer och en färggrann peruk till fullständiga maskeringar som föreställde allt från drakar till fauner.

På bilden är dottern med kompis utklädda till Attack on Titan-figurer. Bakom dessa utstyrslar ligger det en del beställande av jackor och peruker från internet, stövelombyggande med färgning och ett flertal syjuntekvällar för att framställa selarna som är gjorda strikt enligt förebilderna. Man kan inte säga annat än att det hela är en hobby som kräver både planering, kreativitet och öga för detaljer.

cosplayrs

För oss föräldrar består insatsen främst i att vara tillgängliga som moraliskt stöd. Dagarna har för vår del kunnat ägnas till att bekanta sig med ortens begivenheter. De mest nämnvärda vi besökte i Kuopio var Pikku Pietarin kauppakuja, en kryssning med fartyget Ukko och ett besök i Puijo -ett vattentorn med utsiktskafeteria där man kan betrakta omgivningarnas kullar, skogar och sjöar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s