Lådjobb

Tänkte först göra det här som en serie, men insikten om att det kommer att ta ett tag gjorde att jag i stället samlar ihop allt i ett inlägg.

Lådan som den gamla Glastronens aktersäte sitter på har känts en aning svajig under de senaste säsongerna. Jänkarna har ju en förkärlek för enkla lösningar och att ha en plywoodskiva som inte är inplastad upptill leder ju ofelbart till förruttnelse.

ett tva

Fram med multimastern och såga bort glasfibern på insidan! Sedan var det bara att dra bort alltsamman. Det behövdes inte mycket skrapande för att få bort plywooden som på sina ställen hade gått att användas som blomjord i trädgården.

tre

Måttade till nya skivor som limmades på plats med epoxi.

fyra

Sedan var det bara att dra på sig gasmasken och lägga tre lager 450 g/m3-matta.

fem

Den lokala topcoatbutiken hade inte grön topcoat (!) så jag fick ta till vad de hade, naturvit. Det är samma kulör som båtens sidor och däck så det får duga tills vidare. Vore man ambitiös blandade man till den rätta gröna kulören med någon av Hempels topfärger och stänkmålar med svart och vitt som resten av båtens insida. Just nu känns det inte så… Ett till ”källarhål” skall sågas upp på andra sidan av skrovets mittbalk och nya förhoppningsvis täta inspektionsluckor skall monteras. Skivornas ändar skall epoxibehandlas och sedan täckas över med U-profiler i aluminium.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s